Ο ναός του Αγίου Φανουρίου, το εκκλησάκι των θαυμάτων στην εθνική οδό Ρεθύμνου - Χανίων.

Ο ναός του Αγίου Φανουρίου, το εκκλησάκι των θαυμάτων που βρίσκεται στην εθνική οδό  Ρεθύμνου - Χανίων.

 Κάθε μέρα αλλά και τα βράδια του καλοκαιριού τα φώτα ανάβουν, η εκκλησία γεμίζει με πιστούς .


Την παραμονή αλλά και ανήμερα της γιορτής του Αγίου Φανουρίου την 27η Αυγούστου μια τεράστια ουρά αυτοκινήτων σχηματίζεται στην εθνική Ρεθύμνου – Χανίων στο ύψος των Βρυσών με προσκηνυτές που θέλουν να επισκεφθούν το αγαπημένο εκκλησάκι, το θαυματουργό όπως πιστεύεται ναό.



Η επιλογή του Αγίου Φανουρίου στην εθνική οδό Ρεθύμνου – Χανίων μετά τις Βρύσες δεν είναι όμως τυχαία αφού ο Άγιος βοήθησε, όπως θεωρούν οι πιστοί, ώστε πολλά παιδιά να γίνουν καλά, να ξεπεράσουν σοβαρά προβλήματα υγείας συνεχίζοντας τη ζωή τους και το εκκλησάκι έχει συνδεθεί με πολλά θαύματα.

Όπως στην περίπτωση ενός μωρού για το οποίο οι γονείς έκαναν τάμα στο συγκεκριμένο εκκλησάκι. Μάλιστα – όπως αφηγείται ο πατήρ Χρήστος Παπουτσάκης που 42 χρόνια είναι ο εφημέριος του ναού- οι γονείς μετέφεραν το βρέφος στο Ηράκλειο για τη θεραπεία του παιδιού τους το οποίο «ακροβατούσε» ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο.













 

ΚΡΗΤΗ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ kritipoliskaixoria

Η Κρήτη στο ίντερνετ με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, πολιτιστικά, λαογραφικά νέα και ιστορικά στοιχεία, Αφιερώματα αε πόλεις και χωριά της Κρήτης, αρχαιολογικούς χώρους, θρησκευτικά μνημεία, και Ανθρώπους

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου

.........